Ondernemers die hun financieel advieskantoor willen overdragen, komen in hun zoektocht naar een geschikte partij vaak bij Veldsink uit. De overeenkomst in DNA creëert vertrouwen en verbinding.

Leo Stultiëns van Stultiëns Assurantiën in Huijbergen droeg zijn portefeuille over aan het familiebedrijf en geniet nu van zijn pensioen. Kevin van Loon is de nieuwe vestigingsmanager en hypotheekadviseur van Veldsink – Stultiëns midden in het dorp.

“De nieuwe huisstijl op ons pand valt op”, vertelt Leo. “Klanten vragen wat er aan de hand is en begrijpen mijn keuze om te stoppen. Aanleiding voor mijn beslissing was een gesprek met mijn accountant: hoe lang wil ik doorgaan? Er volgden gesprekken met collega’s in de omgeving.”

 

Doorslaggevend

De bal rolde richting Veldsink, toen VCN belde met de vraag of Leo een agentschap wilde. “Ik ging praten. VCN en Veldsink Advies hebben zich bewezen, dat gaf de doorslag. Klanten willen weten waar ze aan toe zijn. Mijn personeel heb ik vanaf het begin betrokken bij mijn verkoopplannen.”

 

Vertrouwen en betrokkenheid

Het overnameproces bracht uitdagingen met zich mee, zoals de overgang naar nieuwe systemen en de overdracht van klantgegevens. “Vanwege onze zorgplicht is het belangrijk dat dit goed gaat”, benadrukt Leo. “En als je backoffice op orde is, kun je bouwen aan je portefeuille.”

“Je vak goed uitoefenen begint met vertrouwen en de klant ontzorgen. Een positieve wisselwerking, blijkt uit onze vele totaalrelaties. Daarnaast is het belangrijk om personeel dusdanig op te leiden dat teamleden elkaar aanvullen. Vaktechnisch verandert er zoveel dat het onmogelijk is kennis 100% te beheersen, maar vakspecialisten heb je nodig. Naast een deskundig team creëert samenwerken met grotere kantoren betrokkenheid en meerwaarde.”

Advies

Leo adviseert ondernemers tijdig na te denken over hun toekomst en rol. “Er is voor mij een vervanger, dat is prettig. Mijn wens is dat het kantoor levensvatbaar blijft door verschil te maken voor onze relaties. Door persoonlijk contact en het oplossen van financiële vraagstukken.”

Leo, tot slot: “Als je samenwerkt met grotere kantoren kun je beslissingen eerst bij collega’s toetsen. Zo zorg je voor kwaliteit en persoonlijk advies op maat. De samenwerking met Veldsink – Driekleur en Veldsink – Kuipers is heel goed. Ik laat mijn kantoor met vertrouwen achter.”