VCN Hypotheken heeft sinds begin oktober 2023 een nieuwe MijnOmgeving. Na een marktoriëntatie is gekozen voor Elements (Faster Forward, onderdeel van Blinqx) als centrale applicatie voor de verwerking van hypotheekaanvragen.

Alle kantoren die zaken doen met de formules De Financiële Makelaar, United Capital of Financieel Support Nederland hebben direct toegang tot de nieuwe MijnOmgeving van VCN Hypotheken (opvolger van MyView).

 

Na een succesvolle pilotfase is VCN Hypotheken trots op de officiële introductie van haar nieuwe MijnOmgeving. Aangesloten adviseurs kunnen hun hypotheekaanvragen in realtime volgen, communiceren over de dossiers en stukken uploaden. Daarnaast sluit de MijnOmgeving naadloos aan op aangrenzende applicaties als Fastlane en Uwkluis.

 

Binnen de nieuwe MijnOmgeving is ook een extranet gerealiseerd. Hierin zijn belangrijke documentatie en handige rekentools terug te vinden. Met hulp van dit complete pakket aan softwaretools kan VCN haar aangesloten adviseurs compleet ondersteunen in het volledige traject van het indienen van de aanvraag tot het finaal akkoord.

 

Bedieningsconcept gekoppeld aan automatisering

Yassine Bentmim, directeur VCN Hypotheken: “Het is onze missie om aangesloten adviseurs te ontzorgen en versterken, zodat ze zich kunnen focussen op het adviseren van hun klant. Om deze missie in een veranderend en gedigitaliseerd tijdperk te kunnen volbrengen is een vernieuwing van ons IT-landschap ingezet, waarin wij met de introductie van de nieuwe MijnOmgeving een belangrijke stap zetten.”

 

André van Nieuwenhuijzen, directeur Faster Forward, vult aan: “Meer dan 1.000 aangesloten hypotheekadviseurs van VCN en de medewerkers van VCN werken in hetzelfde klantdossier. Dat geeft een enorme boost aan efficiënt werken, snel kunnen anticiperen en duidelijkheid voor alle partijen.”

 

Positieve geluiden uit het veld

Altijd up-to-date met de laatste informatie, zowel qua documentatie via het extranet als de track-and-trace module bij een hypotheekaanvraag. Yassine Bentmim: “We hebben gezorgd voor een zachte landing van onze adviseurs in onze nieuwe MijnOmgeving. Veel aangesloten kantoren hebben inmiddels kennisgemaakt en vragen aan via deze omgeving. Wij horen veel positieve geluiden, onder meer omdat hypotheekaanvragen automatisch verwerkt worden en adviseurs daardoor binnen 10 minuten een rentevoorstel ontvangen. De nieuwe MijnOmgeving sluit aan op de wensen en verwachtingen van onze adviseurs. Zowel nu als in de toekomst.”

 

Naast VCN hebben NBG, Van Bruggen Adviesgroep en Veldsink Advies – allen onderdeel van Veldsink Groep – toegang tot de nieuwe MijnOmgeving.