Diverse partijen uit de hypotheken(advies)branche hebben afgelopen vrijdag het convenant ‘Ouderen en toekomstbestendig wonen’ ondertekend. Het doel: ouderen helpen om passend te blijven of te gaan wonen.

Veel geldverstrekkers en hypotheekadviespartijen hebben samen met Minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, NHG en Vereniging Eigen Huis op 5 april 2024 hun handtekening onder dit convenant gezet.

Namens Veldsink Groep was Harrie-Jan van Nunen MFP, Directeur Product en Innovatie Hypotheken bij het tekenmoment aanwezig. Hij ondertekende namens alle bedrijfsonderdelen binnen Veldsink Groep waaronder VCN en haar hypotheekformules (De Financiële Makelaar, Financieel Support Nederland en United Capital), Veldsink Advies, NBG en Van Bruggen Adviesgroep.

Passend wonenDe hypothekenbranche stelt zich met dit convenant ten doel om ouderen (specifiek: 55-plussers) te helpen om passend te blijven of te gaan wonen. Dit door hen tijdig inzicht te geven in hun (financiële) mogelijkheden op het gebied van wonen, verhuizen en hypotheken.

Het convenant komt voort uit het financieel actieplan dat onderdeel uitmaakt van het programma Wonen en zorg voor ouderen. Met dit programma willen het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Volksgezondheid, Welzijn en Sport een fikse inhaalslag maken op het gebied van geschikte woningen voor ouderen.